Välkommen till
Mat vid Siljan

RESTAURANG & CATERING

Vi på Mat vid Siljan serverar mat som har tillagats med både själ och hjärta. För oss är det viktigt att tänka på både kvalitet och miljön, att i största möjliga utsträckning arbeta med lokala matproducenter är därmed ett givet val. Drycken har också en central roll i matupplevelsen. Vår kunniga dryckesansvariga lägger ner ett stort engagemang i att hitta det bästa dryckesvalet till våra menyer. Våra kockar har bred erfarenhet av allt från rustik husmanskost till mer exklusiva avsmakningsmenyer där allt är tillrett och förberett intill det yttersta. Men även storkök där mat ska levereras till tusentals gäster.

I linje med kundernas höga förväntningar har vi skapat en organisation av medarbetare som levererar. Vi vill att maten ska smaka och se bra ut, självklart, med bra råvaror som säkerställer en hög och jämn kvalité. Men lika viktigt för oss är att alltid göra vårt bästa och ge en hög service. Kort sagt, vi vill att vår närvaro ino mat och dryck ska synas, och göra skillnad. Vår referenslista av genomförda jobb är lång sedan starten våren 2010 med en stadig ökning av olika cateringuppdrag som stora bolagsstämmor, jubileumsaktiviteter, event, Vasaloppet och skid-VM i Falun 2015.

Mat vid Siljan AB driver förutom cateringverksamhet restaurangerna på Tegera Arena, Leksand Sommarland och Leksand Strand. Tillsammans serverar vi ca 300 000 matgäster per år.

Vår matfilosofi

Vi på Mat vid Siljan vill bjuda våra gäster på modern svensk matlagning med lokal prägel. Vår matfilosofi bygger på följande prioritering: närproducerat, ekologiskt, Sverige och världen. Kvalitetstänket är alltid i fokus och vi strävar efter att jobba med lokala matproducenter och välja ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Som gäst får du uppleva våra svenska mattraditioner presenterade på ett modernt sätt.

Trygghet för våra kunder

Att leverera en matupplevelse utöver det vanliga kräver råvaror valda med stor omsorg. Vi är stolta över att samarbeta med några av dom allra bästa matproducenterna på den lokala marknaden. I våra menyer hittar ni bland annat charkuterier från Siljans Chark (29-faldig medaljör i Chark-SM), lax och skaldjur från Siljans Lax och HH Fiskdelikatesser och ostar från Hansjö Mejeri. Tack vare bra partners och mångårigt samarbete kan vi säkerställa leveranser, smakupplevelse och kvalitet. Det är vår stora styrka som i sin tur skapar trygghet för dig som kund.

lokala_matproducenter_800x500

Några av våra vänner och lokala mat- och dryckesproducenter.

 

sv Swedish
X